Gratis nettbutikk systemer

Gratis nettbutikk systemer er blitt svært populære, og krever minimalt med justeringer før du kan ta det i bruk. Det krever noe datakunnskap, men brukerveiledninger medfølger, og er du nybegynner kan du lære alt selv på ganske kort tid.

nettbutikk systemer nettbutikksystemer gratis

Gratis nettbutikksystemer er et godt alternativ til deg som ikke ønsker å bruke penger på selve nettbutikkløsningen. Penger spart er penger tjent!

18. april 2024 av Starte nettbutikk / Nettbutikk utvikling

Disse systemene er de mest kjente gratis nettbutikksystemer:

  • OsCommerce gir deg muligheten til å legge inn så mange produkter og kategorier som du måtte ønske. De støtter norsk språk (men engelsk er standard språket). Du kan installere nettbutikken direkte via nettleseren din, og er veldig anvendelig for nybegynnere. Kan bruke norske kroner som valuta. OsCommerce er skrevet i programmeringsspråket php og bruker databasen mysql, men du trenger ingen kunnskaper om dette for å drive nettbutikken.
  • OpenCart bruker php og mysql som de fleste andre gratis løsninger. Skriptet støtter at du kan vise relaterte produkter til det produktet du viser akkurat nå.
  • Magento gir deg muligheten til å lage en avansert nettbutikk. Her kan kundene lage ønskelister om de vil det. Mulighet for norsk språk. Legg inn så mange produkter du vil i nettbutikken.
  • LiteCommerce har en noe utradisjonell installasjonsveiviser via Windows, mens det vanlige er via nettleser eller konfig filer. For nybegynnere er nok dette en stor fordel. En annen windows-greie med dette skriptet er at du kan eksportere alle ordrer i nettbutikken direkte til Office (Excel).
  • ZenCart er i liket med OsCommerce svært skalerbart, og du kan legge inn så mange produkter og kategorier du selv ønsker. De bruker templates, slik at det er lett å lage eget design (og det finnes også ferdige design du kan få kjøpt). Her kan du også administrere nyhetsbrev til nettbutikken din.
  • VirtueMart er et anheng til joomla, hvis det sier deg noe. Dette bruker Ajax og er i så måte et ganske moderne script og web 2.0 kompatibelt. Bruk NOK som valuta om du ønsker det.

Husk at gratis løsninger med åpen kildekode gir rom for at hackere kan vite alt om koden som nettbutikken din bruker. Dette er både en ulempe og en fordel - fordelaktig fordi at svakheter blir avslørt raskt og nye oppdateringer blir lagt ut fortløpende. Ulempen er at systemet ditt blir sårbart, og spesielt dersom du ikke er påpasselig med å oppdatere nettbutikken fortløpende.

Nå har du en oversikt over de viktigste gratis nettbutikksystemer som finnes. Bruk god tid på å avgjøre hvilket system du skal bruke, for det kan være en omfattende oppgave å bytte nettbytikksystem etter at du har begynt å ta i bruk nettbutikken.