Trafikk til din nettbutikk

Et av de store spørsmålene for alle som driver nettbutikk er: Hvordan skal de få kunder til nettbutikken. Det er enklere enn mange tror, og her skal du få lære om et begrep som kalles SEO, og det å drive trafikk til din nettbutikk.

trafikk kunder seo nettbutikk

Hvordan få trafikk (kunder) til din nettbutikk? Her skal du få tips som kan øke trafikken til nettbutikken din mange ganger. Flere besøkende til din nettbutikk betyr mer salg og økte inntekter!

18. april 2024 av Starte nettbutikk / Markedsføring

Det å drive butikk på internett er en helt annen verden enn å drive butikk i den fysiske verden.

For det første, så har du ingen fysisk plassering på internett. Den store fordelen med dette er at hvem som helst over hele verden kan besøke din nettbutikk via internett. En annen fordel er at du unngår kostnader som leie av lokale, vasking av butikken, og tilsvarende.

For det andre, så kreves det en helt annen strategi for å drive kunder til din butikk. Har du en fysisk butikk er geografisk plassering uhyre viktig. På internett finnes det ingen "geografi", ingen grenser. Alle nettbutikker i hele verden er tilgjengelig: kunden må bare taste inn domenenavnet til nettbutikken (f.eks. www.komplett.no) og du kan begynne å shoppe.

Når du skal starte nettbutikk er det derfor viktig at du vet litt om hvordan du skaffer kunder til din butikk.

Viktige begreper for trafikk på internett

For å få kunder til nettbutikken må du kjenne til noen viktige begrep og konsept:

 • Søkemotor er søke-tjenester slik som google.no og yahoo.no hvor du kan søke etter ting på internett.
 • Søkemotoroptimalisering betyr kort og godt tiltak man kan gjøre for å få bedre plassering i søkemotorene. Grunnleggende tips er slik som å ha meningsfulle og beskrivende overskrifter og linker som inneholder viktige nøkkelord.
 • Trafikk er et begrep som brukes om de besøkende som kommer inn på nettsiden din. Målet ditt er å skape "trafikk til nettbutikken", altså å få kunder til nettbutikken.
 • Submitter er programvare eller online-tjenester som automatisk gjør ting som å legge inn din URL (adressen til din nettbutikk) i kataloger og hos søkemotorer. Å bruke en submitter er kanskje noe av det smarteste du kan gjøre for å øke trafikken til nettsiden din. En god submitter kan fort mangedoble trafikken til nettbutikken! Her er et godt program som kan raskt vil øke trafikken til nettstedet ditt.
 • SEO som betyr Search Engine Optimalization, oversatt søkemotor optimalisering på norsk. Med andre ord dreier det seg om strategier for å optimalisere nettbutikken på forskjellige måter til å komme høyt opp i søkemotorene. Hvis du har en nettbutikk som selger billige t-skjorter, vil du gjerne komme høyt opp i plasseringen til søkemotorene når noen søker på "billige t-skjorter". Grunnen til at du ønsker en god plassering er selvsagt at da ser potensielle kunder deg, og det er mer sannsynlig at de finner din nettbutikk, besøker deg, og forhåpentligvis kjøper noe hos deg.
 • PPC annonsering som står for Pay-Per-Click, altså du betaler en viss sum for hvert "klikk" på en annonse som går til din nettbutikk. 1 klikk = 1 besøk fra en potensiell kunde til din nettbutikk. De viktigste aktørene for PPC markedsføring i Norge i dag er Google AdWords. Det finnes mange andre muligheter. Om du vil kan du også prøve med PPC-annonsering via Bing og Yahoo, men dette er sekundære alternativer. Ingen alternativer kommer i nærheten av Google, som er desidert best og mest brukt i Norge såvel som i de fleste andre land i verden.
 • Sosiale medier er blitt en av de viktigste markedsføringskanalene på nett. Annonsering på Facebook kan være en utmerket mulighet å profilere nettbutikken på. Mange nettbutikker bruker også å lage "grupper" på facebook for å skape blest rundt nettbutikken eller å knytte bånd med kundene. I tillegg tar mange nettbutikker i bruk Twitter for å øke bevisstheten om deres nettbutikk.

Så er det store spørsmålet:

Hvordan få trafikk og kunder til din nettbutikk?

Hvordan kan du bli dyktig nok på SEO, PPC annonsering, og alt det som skal til for å drive trafikk (kunder) til din nettbutikk?

Svaret er nok at det finnes ingen snarveier. Enten må du bli en ekspert på disse strategiene selv, eller du må kjøpe tjenester som hjelper deg med å få trafikk til nettsiden din.

Det første du bør gjøre for å få mer trafikk til din nettbutikk:

 1. Øk trafikken til nettstedet med et SEO-program - dette programmet legger automatisk inn din nettbutikk i alle de store søkemotorene (blant annet Google, Yahoo, Bing) i tillegg til å hjelpe deg med mye annet som vil medføre at du får mer trafikk til siden din uten at du må betale for reklameannonser eller dyre katalogtjenester. Norske søkesider som Startsiden og Kvasir bruker også data fra disse store søkemotorene, så du vil da automatisk bli funnet her også når folk søker på din nettbutikk. Med denne tjenesten vil din nettbutikk umiddelbart bli sendt inn til over 500 søkemotorer. Dette vil som oftest gi deg en dramatisk øking i trafikken, og dette vil igjen resultere i flere kunder, mer salg og større inntekter. Anbefales!
 2. Legg inn nettbutikken din på Beste Nettbutikker - Dette er en SEO-vennlig nettbutikk-katalog. Her koster det ingenting å profilere din butikk. Linken du får på bestenettbutikker.com vil automatisk hjelpe deg å oppnå en bedre plassering i Google søk, Yahoo søk, Kvasir og andre søkemotorer. Vi har sett at det å registrere nettbutikken sin hos bestenettbutikker.com kan hjelpe deg langt opp i søkemotortreff. Ingen ulemper, bare fordeler! Registrering av nettbutikken din på Beste Nettbutikker er helt gratis, og tar bare noen få sekunder, og det er det virkelig verdt.

Nyttige tjenester for å få mer trafikk - Etter at du har utført overnevnte bør du ikke stoppe der. Det er fortsatt mye du kan gjøre. Her er noen nyttige tjenester du med fordel kan bruke for å øke trafikken til din nettbutikk:

 • Magic Submitter er en ekstremt nyttig nettside for å få flere besøkende til nettbutikken din. Bruk deres autosubmitter til å øke trafikk fra sosiale medier som Facebook, få trafikk fra blogger og forum, og ikke minst oppnå enda bedre posisjoner i søkemotorene.
 • En nyttig guide til å få mer trafikk - denne guiden gir deg en hel mengde tips som du kan bruke til å øke trafikken enda noen hakk. Her får du også flere trafikkøkende tips om hva du kan gjøre "on-site" (dvs ting du kan gjøre med selve nettbutikken din for å gjøre den mer tilpasset for søkemotorer). Husk: Mer trafikk betyr flere kunder og større inntekter!

Hvis du skal få mer trafikk til din nettbutikk, må du starte i riktig ende. Begynn først med de enkle tiltakene for søkemotoroptimalisering som vi har nevnt ovenfor, i starten er det spesielt viktig å legge inn (submitte) nettbutikken din til alle søkemotorer, vi har hatt best resultat med denne søkemotor-submitteren.