Utlevering av varer

Når man driver nettbutikk og skal sende fysiske varer fra eget lager til kunde, benytter man nesten alltid en mellomleverandør.

utlevering nettbutikk posten

Posten er en av de vanligste måtene å sende pakker på for nettbutikker.

18. april 2024 av Starte nettbutikk / Logistikk / distribusjon

De vanligste måtene for utlevering av varer

De aller fleste nettbutikker benytter en etablert budbringer for å levere pakker fra lager til kunde. De største og viktigste er:

I tillegg finnes det mange andre, men som regel ikke like aktuelle for norske nettbutikker som de nevnt over. Dette omfatter blant annet FedEx og UPS. Hvis du skal sende til utlandet er det derimot en rekke flere tjenesteleverandører å velge blant.

Andre alternativer for utlevering av varer

Kunden kan hente varene selv fra lageret ditt. Det kan ha fordeler for både deg og for kunden, først og fremst fordi det er gratis. Kunden slipper å betale frakt, og du får tilby kunden en lavere totalpris enn om du skulle sendt på annen måte.

Du kan også levere varene selv, selv om det er en mindre vanlig løsning er det noen som gjør det. I oppstarten gjelder det å spare penger, og hvis du har muligheten kan det kanskje være noe å tenke over. Dette gjelder nok ikke for deg som skal selge duppedingser til en billig penge, men helst for litt dyrere varer og varer som koster mye å sende ut på annen måte.